Reiseguide

Bilde: Jon Candy

Reiseguide

Bilde: John Candy

Billetter: Stadion har en kapasitet på ca. 32,000. Med 12,000 sesongkort pleier det ikke å være utsolgt når Cardiff spiller hjemmekamper. Det er ganske lett å få tak i billetter når Cardiff spiller hjemmekamper i Championship. Supporterklubben kan ha tilgang til billetter. Mer informasjon om billetter finnes HER.

Reise til Cardiff: Majoriteten som reiser til Cardiff, flyr først til London og tar deretter direktebuss fra flyplassen til Cardiff, eller tar toget fra London Paddington til Cardiff. Togturen er på litt under tre timer, mens bussen bruker noe lengre tid. Å reise med tog i Storbritannia er avslappende og oversiktlig. Togstasjonen Cardiff Central er midt i byen og derfra til stadion bruker man ca. 20 minutt å gå. Vi anbefaler å ta drosje som står utenfor stasjonen til en hver tid. Det finnes en flyplass i drabantbyen Barry 11 km fra Cardiff. Til Cardiff Wales Airport i Barry kan du benytte deg av KLM sitt rutenett med påfølgende drosje/busstur til Cardiff som tar rundt 40 minutt. Relevante nettsider:

Togbilletter: www.thetrainline.co.uk

Bussbilletter: www.nationalexpress.co.uk

Info om stadion:

Adresse: Leckwith Road, Cardiff, CF11 8AZ Kapasitet: 32.000 Banestørrelse: 110 x 75 yds

Tribunene:

Grandstand, Cardiff City Stadium. Bilde: Jon Candy
Grandstand, Cardiff City Stadium.
Bilde: Jon Candy

GRANDSTAND (hjemmesupportere) er langsiden mot vest. Her ankommer spillerne og VIP’ene. Her kan du stå utenfor om du vil møte spillerne og andre viktige personer før de går inn i stadion. Alle har en mulighet til å skaffe seg en autograf. Det er på denne siden benken og trenerne sitter. Om du sitter på fremste rad, er du på pitch level. Her er det hospitality og gode seter for de som vil betale litt ekstra. I pausene er det godt og varmt i concoursen. Her er det ansatte som sørger for at du får en god opplevelse og passer på at du har det bra!

 

Croeso Stand, Cardiff City Stadium. Bilde: Jon Candy
Croeso Stand, Cardiff City Stadium.
Bilde: Jon Candy

CROESO STAND (hjemmesupportere) er tribunen på kortsiden mot nord. Sommeren 2013 ble den omdøpt til CROESO STAND (croeso betyr velkommen på walisisk) etter å ha hatt navnet Canton Stand siden åpningen av stadion i 2009. Navneendringen kom som et resultat av at klubben har fått god økonomisk støtte fra det walisiske parlamentet, “The Welsh Assembly”. Målet med navneendringen var å øke tallet på besøkende til Cardiff og Wales. To timer før avspark er det mulig å høre et liveband mens man koser seg med noe å drikke. Hengende på veggene er historiske avisutklipp der man kan lese om de historiske øyeblikkene til Cardiff City. Obs! Her er det vanlig å stå gjennom hele kampen. Dette er pga. ståplassene som var på den gamle stadion, Ninian Park. På denne plassen blir det sunget høyest!

Ninian Stand, Cardiff City Stadion. Bilde: Jon Candy
Ninian Stand, Cardiff City Stadion.
Bilde: Jon Candy

NINIAN STAND (hjemmesupportere og bortesupportere i hjørnet ved Grange Family Stand) er tribunen mot øst. Denne langsiden blir fortiden bygget på og utvides med plass til VIP-bokser og sju tusen ekstra seter. Dette blir ferdigstilt i løpet av 2014. Kapasiteten blir da på 35,000. Plassen minner mer om cafestemning under tribunen. Du kan kjøpe kaffe og bakevarer i pausen og herfra kan du gå rundt stadion til Croeso tribunen for å få med deg alt som skjer der (liveband mm.).

 

 

Grange End, Cardiff City Stadion. Bilde: Jon Candy
Grange End, Cardiff City Stadion.
Bilde: Jon Candy

GRANGE END (bortesupportere i hjørnet ved Ninian Stand eller hjemmesupportere). Her er det primært plass til de under 16 år og familier. På denne kortsiden er det underholdning for barna før og etter kampen. En spiller tar seg ofte en tur bort hit for å mingle med supporterne.

Stadion ble ferdigstilt i 2009 slik at det er mye nytt og det meste er tenkt på. Cardiff City har vunnet flere priser for satsingen sin på familier og trivsel blant bortesupportere. De som jobber bak baren ved bortesupporterne går med drakten til laget som er på besøk og bortelagets historiske kamper blir vist på storskjerm. Les mer her.

Toaletter: Herre- og dametoaletter på alle tribunene – med mange tusen inne på tribunene må man regne med noe kø rett før kampstart og i pausen. Det er god kapasitet og pleier for øvrig svært sjelden å være kø på dametoalettet.

Stewards: Vakter finner du godt synlig over hele stadion i gule refleksjakker. De er behjelpelig med å besvare eventuelle spørsmål. Skulle de finne bortesupportere i hjemmeområdene så blir de kastet ut øyeblikkelig. De hjelper deg også med å finne riktig sitteplass – bare vis dem billetten.

Røyking: Hele stadion er røykfri.

Mat og drikke: Boder selger mat og drikke på hver tribunedel. Kaffe, te, øl, pølser, pai og snacks mm.

Bortesupportere ved baren.
Bortesupportere ved baren.

Club Shop: Club shops beliggenhet er som en del av Grand Stand. Åpningstider: • Mandag – Fredag 9pm – 5pm Lørdag 9am – 4pm • Søndag 10am – 4pm. På kampdager er butikken åpen ca. 30 minutter etter kampslutt.

Billettkontor: Billettkontoret finnes også ved Grand Stand ved Corporate Entrance 2. På kampdager i helgene er det åpent fra klokken 9.30am. Da de fleste kampene blir utsolgt brukes billettkontoret mest til å hente ut billetter i dagene før kamp eller å kjøpe billetter til kamper lenger frem i tid.

Billettavhenting: Har man kjøpt billetter på forhånd og bedt om å plukke de opp før kampstart, så må de hentes fra Ticket Collection Booth som finnes i parkeringsplassen mellom Croeso og Grand Stand.

Stadions åpningstider: Stadion åpner 90 minutter før kampstart.

Informasjonsluke: Man kan henvende seg til Ticket Collection Booth, ved Club Shop og billettkontoret for eventuelle spørsmål på kampdagen.

Puber rundt stadion: Det finnes mange puber rundt stadion. Mange blir fort fulle noen timer før kampstart, men om man er tålmodig får man noe å drikke. Dette kartet er greit og oversiktlig.

Våre anbefalinger, der hjemmesupporterne bruker å treffes før kamp:

The Corporation

The Goscombe

The Ivor Davies

Hotell: Det finnes ingen hotell nærme stadion, men det er massevis av hoteller i sentrum ved togstasjonen. Der har man kort avstand til både barer, nattklubber og restauranter. Cardiff er også en fin by for familier. Byen har vunnet flere priser for handlesenterene sine og mer informasjon om selve byen finnes her.

Klubben har laget en guide til både hjemme- og bortesupportere.  De finner du her: HJEMME – BORTE